Utmaning 2012

Bildkälla

Pocketlovers utmaning för september – november är en perfekt anledning för mig att läsa de återstående böckerna av Nick Hornby som jag har i min bokhylla. Utmaningen heter Tre på tre och går i stort sett ut på att du ska läsa tre böcker som på något sätt har ett samband med varandra. Jag har bestämt mig för att läsa tre böcker av Nick Hornby. När jag gjort det har jag nog läst allt han givit ut i bokväg förutom Fever Pitch och några noveller. Denna sida fungerar som en uppsamlingsplats för recensionerna jag ska skriva om böckerna.

Jag klarade utmaningen precis i tid och därför har jag uppdaterat sidan lite.

Nick Hornby (2)Den första boken jag läste var En God Människa på svenska utgiven av Månpocket. En God Människa handlar om Katie som lever i ett dött äktenskap. Efter en affär med en annan man inser Katie att hon vill skiljas men hennes man David vägrar. Helbrägdagöraren som bor i deras gästrum gör det hela inte lättare. Jag gav boken 4/7 i betyg eftersom boken är välskriven och rolig. Handlingen och karaktärerna är både spännande och ångestframkallande. Dessutom känns valet av huvudkaraktär är ovanligt för Hornby. Boken är rolig i sin enkelhet, tycker jag.

Nick Hornby (3)Den andra boken jag läste var Slam på engelska utgiven av Penguin. Boken handlar om Sam som träffar en ny tjej. Hon blir senare gravid och handlingen går ut på att Sam ska försöka finna sig själv som ung pappa med allt ansvar det medföljer. Tony Hawk är Sams constant och följer med honom genom bokens handling. Jag gav boken 5/7 eftersom jag gillar bokens tema och val av berättare. Det är inte så många böcker om tonårsgraviditet som utgår från killens perspektiv. Jag gillade däremot inte slutet. Det var konstigt i sammanhanget.

Nick Hornby (3)Jag avslutade utmaningen med Juliet, Naked på engelska utgiven av Penguin. Boken handlar om tre människor på ett eller annat sätt har slösat bort stora delar av sitt liv. Annie har slösat bort sitt liv på en relation och ett jobb som hon inte gillar. Tucker Crowe på en karriär han i efterhand hatar och Duncan har slösat bort det på Tucker Crowe själv. Jag gav boken 5/7 eftersom den har mycket av Hornbys klassiska sätt att förmedla en trivial historia. Dessutom har boken en sympatisk men ganska patetisk huvudkaraktär med ett musikintresse som gränsar till besatthet. Trots att handlingen ger mig ångest så gillar jag språket och berättarstilen.

Starttid: 1 september Stopptid: 30 november

Annonser

One thought on “Utmaning 2012

  1. Pingback: Samtal med en Ängel av (ed.) Nick Hornby | I find your crippling awkwardness extremely arousing

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s