Reading is sexy ♥

The Bone Season av Samantha Shannon (2013)

Samantha Shannon (1) The Bone Season av Samantha Shannon är mycket mer krävande än vad jag trodde att den skulle vara. Det tog evigheter att ta sig förbi de 50 första sidorna. Allt var så förvirrande då jag inte fick just någon förklaring till världen eller till karaktärerna Shannon byggt upp. Jag liksom bara kastades in i handlingen. Det kändes som att jag fick ett bättre grepp om världen efter några kapitel och romanen blev betydligt bättre allt eftersom.

Vissa saker har jag läst om förut, tyrannisk regering som kontrollerar sina invånare, men andra saker är unika för den här romanen. Jag gillade till exempel blandningen av fantasy och scfi fi. Trots att det finns saker som jag känner igen i romanen så känns den samtidigt nyskapande och unik. Jag har läst flera recensioner och artiklar som jämför The Bone Season med Harry Potter och det kan ni glömma. Det finns iiinga likheter däremellan. Den här romanen är mer för de som gillar YA dystopi och the Grisha Trilogy.

Jag gillar karaktärerna. Huvudkaraktärerna är välutvecklade och trots att sådana som Warden egentligen är sjuk i huvudet så kan jag inte låta bli att gilla honom. Relationen mellan honom och Paige är inte alls hälsosam men jag vill ändå att det ska få ihop det i slutändan. Det enda tråkiga med karaktärerna är att de mindre karaktärerna är rätt så platta och intetsägande. Jag brydde mig egentligen aldrig om dem. Själva handlingen i sig var också intressant. Jag var som fängslad och kunde inte lägga ifrån mig boken förrän den var slut.

Allt som allt är The Bone Season en fantastiskt bra debutroman och jag kommer absolut att fortsätta med serien då jag vill veta hur det kommer att gå för alla karaktärer. Den andra boken, The Mime Order, är redan ute och nästa gång jag beställer böcker kommer jag absolut att beställa den.

Annonser
Standard

2 thoughts on “The Bone Season av Samantha Shannon (2013)

  1. Pingback: Läs-a-lot sommar 2015 | Dag fyra | How hollow heart and full

  2. Pingback: Läs-a-lot sommar 2015 | Sammanfattning | How hollow heart and full

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s