Reading is sexy ♥

The Beatrice Letters av Lemony Snicket (2006)

Lemony Snicket (14)En av de finaste böckerna som jag har är nog Lemony Snickets The Beatrice Letters. Boken utspelar sig i samma fiktiva värld som A Series of Unfortunate Events, och är enligt omslaget ”suspiciously linked to Book the Thirteenth”, men den är fristående från huvuddelen av handlingen. Om du inte har läst The Beatrice Letters gör det inte så mycket. Det är mer som bonusmaterial om du är lite extra nördig. Boken är är vad man på engelska brukar kalla för companion piece. Jag har försökt att leta efter en passande term på svenska men utan resultat. Någon som har ett passande förslag?

Jag fullkomligt ä l s k a r allt som har med The Beatrice Letters att göra. Snicket har verkligen tänkt på allt. Jag är osäker på vad omslaget är gjort i för material men det känns som en slags fancy kartong, eller något sådant. Då du öppnar boken möts du av en enkel arkivmapp. I det ena facket finns det en affisch föreställande ett skeppsbrott. På andra sidan affischen är det en grotta (se bilden nedan). Det är en supersnygg affisch som jag nog tänker rama in och sätta upp i mitt arbetsrum. I det andra facket finns det en bok utan omslag. Lite som ett recensionsexemplar nästan.

Boken består av tretton brev. Sex brev är skriva av Lemony Snicket till Beatrice med start i deras barndom fram till dess att Violet ska födas. Sex brev är skrivna av Beatrice Baudelaire (d.y.) till Lemony Snicket daterat efter The End. Det sista brevet är skrivet av Snicket till sin redaktör. Förutom breven finns det också tolv stora bokstäver utspridda i boken som du kan trycka ut.

Lemony Snicket (15)The Beatrice Letters är ett jättefint komplement till A Series of Unfortunate Events som jag verkligen kan rekommendera till er som läst serien. Jag fullkomligt älskar allt som har med den världen att göra så jag försöker att läsa allt jag kan komma över. I denna stund sitter jag faktiskt och väntar på Lemony Snicket: The Unauthorized Autobiography. I cannot wait!

Annonser
Standard

2 thoughts on “The Beatrice Letters av Lemony Snicket (2006)

  1. Pingback: Månadsrapport maj och juni 2014 | How hollow heart and full

  2. Pingback: Sammanfattning av bokåret 2014 | Del ett | How hollow heart and full

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s