Reading is sexy ♥

Crazy Heart av Thomas Cobb (1987)

Thomas Cobb (1)Crazy Heart är en hjärtskärande roman om den före detta countrystjärnan Bad Blake. En gång i tiden var han the headline act vid varje uppträdande men nu är han ensam, alkoholiserad och fet. Istället för att vara den som drar publik är han det inledande numret som ingen riktigt bryr sig om. Ingen vill ha honom; han valde fel någon gång på vägen. I romanens inledning träffar Bad en journalist (Jean) som vill intervjua honom för en lokaltidning och de två inleder en slags relation.

Vi får följa utvecklingen av deras relation samtidigt som Bad försöker att acceptera att hans karriär är över och nu måste han bestämma sig för vad som är viktigt i livet; karriären eller familjen? Det är på sätt och vis en rätt så fin kärlekshistoria mellan Bad och Jean. Jag gillade deras relation trots att den var fylld av hinder av olika slag. Bad uppfattning om att alla är emot honom, speciellt musikindustrin, är givetvis ett jättestort hinder som influerar många av hans beslut. Att han dessutom tampas med alkohol och droger hjälper inte.

Det är en sådan där roman som du vet kommer att sluta bitterljuvt. Och ena sidan är det ett självklart slut på romanen, hur skulle den annars kunna sluta liksom, och andra sidan känns det som om någon någonstans har dragit den korta stickan. Det är en jättebra och lättläst roman som jag kan rekommendera. Boken och filmen är till stor del lika varandra men skiljer sig ändå så pass mycket åt att det inte borde vara några problem att uppleva den enda för den andra. Filmen har och ena sidan Jeff Bridges, boken har och andra sidan en mycket starkare Jean. Jag rekommenderar både boken och filmen!

Annonser
Standard

One thought on “Crazy Heart av Thomas Cobb (1987)

  1. Pingback: Månadsrapport maj och juni 2014 | How hollow heart and full

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s