Reading is sexy ♥

The Battle of the Labyrinth av Rick Riordan (2008)

Rick Riordan (4)Som baksidestexten indikerar så har dramatiken ökat drastiskt med den fjärde boken i serien och det är tydligt att slutstriden är nära. Det blir allt farligare uppdrag som halvgudarna beger sig ut på och de möter allt fler monster. Även frågor som vem som egentligen är deras vänner och vem som är deras fiende blir allt mer aktuella. Samtidigt är Percy Jackson and the Battle of the Labyrinth lugnet före stormen. Det finns en spännande handling, och en röd tråd, men samtidigt är det inget avgörande eller stort som händer i den här boken. Det är mer som att Rick Riordan vill svara på obesvarade frågor och med det börja att knyta ihop säcken.

Det var trots det en fängslande bok med många oväntade vändningar. Å ena sidan gillar jag handlingen i The Battle of the Labyrinth och att den har blivit så mycket mer mörkare och allvarligare än i The Titan’s Curse. Det känns mer på riktigt och som att det är nu det verkligen gäller. Å andra sidan är det skönt att Riordan fortfarande skriver med humor i åtanke och tar med mindre allvarliga sidospår i handlingen. Karaktärernas trovärdighet blir med det starkare och halvgudarna upplevs som faktiska tonåringar med riktiga tonårsproblem. Percys ADHD är till exempel ständigt återkommande och hans koncentrations- och lässvårigheter gör honom trovärdig som karaktär och, med det, berättare.

Jag har redan läst 110 sidor i den sista boken, Percy Jackson and the Last Olympian, och kan nästan inte lägga ifrån mig den. Det känns konstigt att historien snart är över. Jag har bara en halv bok kvar och sedan är det över. Trots att det inte var så länge sedan som jag läste första boken, Percy Jackson and the Lightning Thief, känns det ändå hur konstigt som helst att det snart är över. En recension på den sista boken i Percy Jackson and the Olympains-serien kommer förhoppningsvis inom kort.

Annonser
Standard

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s