Reading is sexy ♥

The Sea of Monsters av Rick Riordan (2005)

Rick Riordan (2)Titel: The Sea of Monsters
(Den andra boken i Percy Jackson and the Olympians)
Författare: Rick Riordan
Utgivningsår: 2008 (2006)
Bokförlag: Disney Hyperion
Sidantal: 279
Språk: Engelska
ISBN: 978-1-4231-0334-9
Betyg: 6 av 7
Länkar: [Goodreads] [Adlibris]

Baksidestext: Percy Jackson’s seventh-grade year has been surprisingly quiet. Not a single monster has set foot on his New York prep-school campus. But when an innocent game of dodgeball among Percy and his classmates turns into a death match against an ugly gang of cannibal giants, things get…well, ugly. And the unexpected arrival of his friend Annabeth brings more bad news: the magical borders that protect Camp Half-Blood have been poisoned by a mysterious enemy, and unless a cure is found, the only safe haven for demigods will be destroyed. In this fresh, funny, and wildly popular follow-up to The Lighning Thief, Percy and his friends must journey into the Sea of Monsters to save their camp. But first, Percy will discover a stunning new secret about his family – one that makes him question whether being claimed as Poseidon’s son is n honor or simply a cruel joke.

Tankar och åsikter: Percy Jackson and the Sea of Monsters är fullpackad med spänning och mystik. Liksom den första boken, Percy Jackson and the Lightning Thief, är även den här en riktig bladvändare. Jag kunde nästan inte slita mig från boken och läste nog ut den på bara två dagar. Om det inte hade varit för att jag var tvungen att arbeta hade jag säkert läst ut den på bara en dag. Det har gått ett helt skolår sedan den förra boken och för Percy har det faktiskt varit ett lugnt skolår. Inga skrämmande monster eller elaka lärare som vill döda honom. Han har till och med fått en ny kompis, Tyson. Lugnet kan däremot inte vara för evigt och under terminens allra sista idrottslektion bryter en strid ut mellan ett gäng stora, farliga kannibaljättar och Percy själv. Halvgudarna tvingas fly till Camp Half-Blood där det visar sig att Thalias träd, den skyddande gränsen mellan lägret och omvärlden, är förgiftat av någon eller några okända gärningsmän. Dessutom har lägerledaren Chiron blivit utpekat som förövaren och sparkad som följd och en ny lägerledare har ersatt honom. Ingenting är vad det tidigare varit och Percy är allt annat än nöjd.

Jag gillar den växande spänningen och mystiken i The Sea of Monsters. Tryggheten som fanns i den första boken är som bortblåst och det känns att historien verkligen har kommit igång med den andra boken. Det är spännande uppdrag som Percy och hans kompisar får ta del av. Uppdragen blir även allt svårare för varje bok och det känns verkligen bra att Percy är vän med halvgudarna Annabeth och Gover. Och nu även Tyson. Jag gillar att han inte är ensam på sina uppdrag och att han i alla fall förlita sig lite på sina vänner. Dessutom är de hur sköna som helst. Tyson var helt klart en favorit. Jag kunde även uppskatta Clarisse mer i den här boken än i förra. Det blir allt mer tydligt att hon egentligen är otroligt otrygg i sig själv och att hon med säkerhet är ganska ensam. Hennes pappa, guden Ares, är allt annat än ett stöd för henne. Jag hoppas på att hon kommer att vara en återkommande karaktär i de andra tre böckerna.

Jag råkade se trailern till filmen tidigare i dag och gud. vad. smärtsamt. Jag förstår verkligen inte hur filmskaparna tänkte när de spelade in den. Det känns ju ändå som ett väldigt enkelt koncept att följa så jag förstår egentligen inte varför de har valt en sådan annorlunda väg. Jag kommer i alla fall inte se filmen. Det skulle bara vara jobbigt.

Annonser
Standard

2 thoughts on “The Sea of Monsters av Rick Riordan (2005)

  1. Pingback: Månadsrapport för juni 2013 | How hollow heart and full

  2. Pingback: The chaos challenge? En ny utmaning | How hollow heart and full

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s