Reading is sexy ♥

The Ersatz Elevator av Lemony Snicket (2001)

Lemony Snicket (6)Titel: The Ersatz Elevator
(Den sjätte boken i A Series of Unfortunate Events)
Författare: Lemony Snicket
Utgivningsår: 2001 (2001)
Bokförlag: Harper Collins
Sidantal: 259
Språk: Engelska
ISBN: 978-0-06-440864-6
Betyg: 7 av 7
Länkar: [Goodreads] [Adlibris]

Baksidestext: Dear Reader, If you have just picked up this book, then it is not too late to put it back down. Like the previous books in A SERIES OF UNFORTUNATE EVENTS, there is nothing to be found in these pages but misery, despair, and discomfort, and you still have time to choose something else to read. Within the chapters of this story, Violet, Klaus, and Sunny Baudelaire encounter a darkened staircase, a red herring, some friends in a dire situation, three mysterious initials, a liar with an evil scheme, a secret passageway, and parsley soda. I have sworn to write down these tales of the Baudelaire orphans so the general public will know each terrible thing that has happened to them, but if you decide to read something else instead, you will save yourself from a heapful of horror and woe. With all due respect, Lemony Snicket

Tankar och åsikter: I den sjätte boken, The Ersatz Elevator, har syskonen Baudelaire äntligen kommit tillbaka till staden där de föddes. Det är ett stad som de är väl bekanta med och de har dessutom fått en ny familj att bo hos inte allt för långt ifrån deras gamla kvarter. Huset där de ska bo, och den familj som ska ta hand om dem, är däremot allt annat än vad de kunnat ana. Lägenhetshuset 667 Dark Avenue följer societetens trender, vad som är inne och vad som är ute, och just nu är det mörker som är inne. Ljus och hissar är helt ute. När syskonen anländer till lägenhetshuset måste de famla sig upp för den långa och branta trappan i totalt mörker. Helt ensamma eftersom Mr. Poe inte hinner följa med dem. Paret som har adopterat barnen är minst lika annorlunda som lägenhetshuset i sig. Frun i familjen är helt fixerad vid vad som är inne för tillfället, hur konstigt eller opassande det än må vara, medan hennes man följer efter som en toffel helt utan fri vilja. Syskonen Baudelaire är åtminstone säkra från Count Olaf, de har faktiskt inte sett röken av honom sedan han kidnappade de två trillingarna i förra boken, det är i alla fall vad de tror. Snart ska allt ändra sig.

Det första som jag slås av är att The Ersatz Elevator skulle vara en jättebra film. Grymt spännande och hur mysigt som helst. Om det finns en film som jag verkligen skulle vilja spela in på nytt så är det just A Series of Unfortunate Events. Om jag fick välja så skulle alla böcker få plats i kanske inte individuella filmer men åtminstone fler än en film. Trots att jag gillar filmen A Series of Unortunate Events inser jag att den är alldeles för kort för att göra böckerna rätta. Hur det än må vara så tycker jag att The Ersatz Elevator skulle göra sig särskilt bra som film då den handlar om kidnappning, hemliga gångar och konstiga lägenhetshus i mitten av en minst lika konstig stad.

Det är lite av en bok mellan böcker utan direkt start eller avslut. Syskonen är fortfarande på jakt efter vem Count Olaf egentligen är och de får fler ledtrådar för varje bok. Samtidigt fick de inte veta ett enda dugg i den här boken. Mot slutet visste de lika mycket som de gjorde i början. Jag gillade verkligen The Ersatz Elevator. Den var spännande, rolig och jättemysig. Det är lite hemskt bara att jag inte har den sjunde boken än och med det inte kan fortsätta läsa. Jag måste ta ett uppehåll på obestämd framtid och får helt enkelt läsa lite annat emellan.

Annonser
Standard

2 thoughts on “The Ersatz Elevator av Lemony Snicket (2001)

  1. Pingback: Månadsrapport för juni 2013 | How hollow heart and full

  2. Pingback: The Vile Village av Lemony Snicket | How hollow heart and full

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s