Reading is sexy ♥

Böcker jag nyligen köpt i London

Jag lever fortfarande, jag lovar. Jag var i London över helgen och har därför inte uppdaterat på några dagar. Trots att vädret inte var det bästa (kallt, grått och regn om vartannat) har helgen varit jättebra. Vi besökte Museum of London och deras permanenta utställning om Londons historia från tidernas begynnelse till dagens London. Utställningen är uppdelad i olika epoker som börjar med hur London såg ut innan någon egentlig civilisation existerade, utställningen fortsätter med romarnas invasion och hur staden Londonium växte fram, sedan går det över till det medeltida London och romarrikets fall, Londons mer mörka 1500- och 1600-tal fortsätter efter det med krig och pest och den stora branden, efter den stora branden kommer den industriella revolutionen och expansionen av människans London för att sedan avslutas med London under 1950-talet fram till 2000-talet.

Det var en grymt intressant och välgjord utställning. Min favoritdel var helt klart London under 1800-talet och det tidiga 1900-talet. Det var inte bara de fysiska objekten som var intressanta utan även alla fotografier på staden och dess människor. Som parentes kan jag bara konstatera att jag är fruktansvärt glad att jag inte levde i London mellan 1600 och sekelskiftet 1900. Usch, säger jag bara. Det fanns även en mindre och, tyvärr, tillfällig utställning om Sir Michael Caine och hans karriär som var riktigt bra.

Vi såg även musikalen Singing in the Rain på Palace Theatre. Det var egentligen ett spontanbeslut men vi lyckades få riktigt bra platser, faktiskt. Musikalen var grymt bra, rolig och alla sjöng hur bra som helst! Adam Cooper, Louise Bowden och Stephane Anelli spelade de tre huvudrollerna. Anelli var helt klart min favorit av de tre – han var fruktansvärt energisk och rolig. Men givetvis var även Jennifer Ellison som Lina Lamont grym. Jag hör fortfarande ”What’s wrong with the way I talk?” med hennes röst i mitt huvud. Givetvis shoppade vi även. Jag köpte bland annat två klänningar och en kappa.

Totalt under resan blev det åtta böcker under resan, en på Arlanda och sju i London, som jag tänkte skulle utgöra veckans musing monday:

 • Describe one of your reading habits.
 • Tell us what book(s) you recently bought for yourself or someone else, and why you chose that/those book(s).
 • Tell us what you’re reading right now — what you think of it, so far; why you chose it; what you are (or, aren’t) enjoying it.
 • Do you have a bookish rant? Something about books or reading (or the industry) that gets your ire up? Share it with us!
 • Instead of the above questions, maybe you just want to ramble on about something else pertaining to books — let’s hear it, then!

Böcker (21)

1 | The Unlikely Pilgrimage of Harold Fry av Rachel Joyce | Köpt på Arlanda för att jag inte (medvetet) packat något att läsa. Jag hade hört talas om boken innan men visste i princip inget om den. Först trodde jag att den skulle vara för gullig och spirituell men jag gillade verkligen boken. Jag läste ut den under resan så det kommer en längre recension inom kort. Jag kan hur som helst rekommendera den!
2 | London Under av Peter Ackroyd | Köpt på Hatchard’s i London. Boken handlar om Londons historia under marknivå. Ackroyd berättar om alla människor, sjukdomar, tunnlar, vattendrag och ledningar som finns begravda under Londons gator. Det är en grymt fascinerande bok och jag har ungefär 70 sidor kvar av boken.
3 | Is That a Fish in Your Ear? The Amazing Adventure of Translation av David Bellos | Köpt på Hatchard’s i London. Som kan förstås av titeln handlar boken om översättning och konsten att göra sig förstådd av andra. Jag gillar språk och detta verkar vara en otroligt bra bok, som dessutom har förföljt mig under en längre tid, så jag är glad att jag äntligen har den i mina händer.
4 | War Damage av Elizabeth Wilson | Den tredje och sista boken köpt på Hatchard’s i London. Jag hade inte hört talas om boken innan utan jag drogs egentligen till framsidan. War Damage har, ser jag, inte fått särskilt bra betyg på Goodreads men den verkar vara, trots det, en spännande murder-mystery som utspelar sig i efterkrigstidens London.

Böcker (22)

5 | Visitation av Jenny Erpenbeck | Köpt på Foyle’s i London. Liksom med War Damage hade jag inte hört talas om Visitation innan. Jag drogs främst till omslaget i kombination med titeln och baksidestexten. Boken handlar om en arkitekt som bygger sitt drömhus vid en sjö i Brandenburg, Tyskland. Det blir däremot inte så fridfullt som arkitekten tänkt sig. Platsen har en lång historia av självmord, bränder, försvinnanden och mord. Damn, säger jag bara!
6 | The Man in the Picture av Susan Hill | Köpt på Foyle’s i London. Ända sedan jag läste The Woman in Black i januari förra året har jag velat läsa mera Susan Hill. Jag fick höra att hon har skrivit flera spökhistorier, som människor verkar gilla, och så råkade jag på The Man in the Picture. Då kunde jag tyvärr inte köpa boken men tänkte att om jag någon gång råkar på den igen ska jag köpa den. Och nu har jag gjort det!
7 | The Driver’s Seat av Muriel Spark | Köpt på Foyle’s i London. Jag läste nyligen Nick Hornbys More Baths, Less Talking och blev inspirerad till att läsa något av Spark. En vlogger som jag följer på Youtube har även pratat ganska mycket om Sparks böcker under en tid. The Driver’s Seat handlar om en kvinna som fått nog av sitt tråkiga liv och bestämmer sig för att resa i väg och börja om på nytt. Resan visar sig bli mycket mörkare än vad hon någonsin kunnat föreställa sig. Låter som en spännande bok, imho.
8 | Dickens’s Victorian London: 1839-1901 av Alex Werner och Tony Williams | Köpt på Museum of London. Jag var ute efter facklitteratur om London och den här boken handlar om det Viktorianska London genom Charles Dickens ögon. Boken handlar med andra ord om det viktorianska samhället under 1800-talet och specifikt om Dickens London och hur det inspirerade hans författarskap. Boken är fylld med både fotografier och text så det är med säkerhet en grymt spännande bok.

Som en fotnot vill jag bara säga att jag satt på samma flygplan som Krister Henriksson till London. Grymt hög status, jag vet.

Annonser
Standard

4 thoughts on “Böcker jag nyligen köpt i London

 1. Är grön av avund på din helg!
  Museum of London har jag faktiskt missat helt när jag varit där, men det låter verkligen som man inte borde ta sig tid för!

  • Haha 😉

   Museet var jättebra. Jag visste i princip inget om det innan, förutom att det existerade, så jag var positivt överraskad. Till skillnad från British Museum så är Museum of London inte bara mer specifik för just Londons historia men det är även mer överkomligt att besöka. Det är stort men inte lika megastort som British Museum. Jag rekommenderar det!

 2. Pingback: Köpstopp: min andra månad med projekt kill hyllvärmare | How hollow heart and full

 3. Pingback: Månadsrapport för april 2013 | How hollow heart and full

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s