Reading is sexy ♥

The Miserable Mill av Lemony Snicket (2000)

Lemony Snicket (4)Titel: The Miserable Mill
(Fjärde boken i A Series of Unfortunate Events)
Författare: Lemony Snicket
Utgivningsår: 2000
Bokförlag: Harper Collins
Sidantal: 208
Språk: Engelska
ISBN: 978-0-06-440769-4
Betyg: 7 av 7
Länkar: [Goodreads] [Adlibris]

Baksidestext: Dear Reader,

I hope for your sake, that you have not choosen to read this book because you are in the mood for a pleasant experience. If this is the case, I advise you to put this book down instantaneously, because of all the books describing the unhappy lives of the Baudelaire orphans, The Miserable Mill might be the unhappiest yet. Violet, Klaus, and Sunny Baudelarre are sent to Paltryville to work in a lumbermill, and they find disaster and misfortune luring behing every log. The pages of this book, I’m sorry to inform you, contain such unpeasantries as a giant pincher machine, a bad casserole, a man with a cloud of smoke where his head should be, a hypnotist, a terrible accident resulting in injury, and coupons. I have promised to write down the entire history of these three poor children, buy you haven’t, so if you prefer stories that are more heartwarming, please feel free to make another selection.

With all due respect,
Lemony Snicket

Tankar och åsikter: Spänningen, mystiken och dramatiken har ökar rejält med den fjärde boken. Jag som först tyckte att The Wide Window var mörk visste inte riktigt vad som väntade mig i The Miserable Mill. Det är helt klart den mörkaste av böckerna hittills. De olycksaliga syskonen Baudelaire blir skickade med tåg till ett ställe som heter Lucky Smells Lumbermill. Det är ett sågverk där de måste jobba för att kunna äta och sova. Redan från början blir barnen utsatta för hemska levnadsförhållanden; de får dela på en säng i en sovsal, bara ett mål om dagen och måste dessutom jobba från morgon till kväll. Ingen, förutom den naiva delägaren Charles, verkar bry sig om dem särskilt mycket. Deras förmyndare är en hård tyrann som de inte ens vet vad han heter och Mr Poe verkar inte vara särskilt intresserade av att ta reda på hur de har det. Dessutom måste de vara på sin vakt efter alla incidenter med Count Olaf. Han kan dyka upp när som helst i vilken förklädnad som helst.

Det bästa med The Miserable Mill är att den följer en helt ny handling än i filmen från 2004. Allt är nytt för läsaren och vi vet egentligen aldrig vad som kommer att hända. Vi vet inte när Count Olaf ska dyka upp härnäst och i vilken form det kommer att vara. Vi vet inte vad det är som försiggår på Lucky Smells Lumbermill och vem ägaren, och barnens förmyndare, egentligen är. Det märks tydligt på barnen att de börjar bli allt mer vaksamma och misstänksamma mot omvärlden. De tror att Count Olaf kan dyka upp när som helst och de är med det ständigt på vakt efter fara. Deras syn på livet börjar bli allt med pessimistisk och att de nog aldrig riktigt kan komma undan Count Olaf och hans kompanjoner. I The Miserable Mill finns det ingen karaktär som uncle Monty eller aunt Josephine. Det finns ingen trygghet eller fast punkt i deras tillvaro och med det känner barnen sig tämligen miserabla.

Jag gillar verkligen The Miserable Mill. Den är betydligt mörkare och med spännande än tidigare böcker. Jag ser verkligen fram emot att fortsätta med serien men det får nog bli ett litet uppehåll ett tag så att jag hinner läsa andra böcker också. Jag har redan börja på månadstemat för april – facklitteratur!

Annonser
Standard

2 thoughts on “The Miserable Mill av Lemony Snicket (2000)

  1. Pingback: Månadsrapport för mars 2013 | How hollow heart and full

  2. Pingback: The chaos challenge? En ny utmaning | How hollow heart and full

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s